Махленски свади: Скопски вестник обвини Music Idol в БГ пропаганда

Шоуто стана повод за разчистване на сметки между конкуренти
10 мар 2009 19:43,
132
Махленски свади: Скопски вестник обвини Music Idol в БГ пропаганда
Снимка: Булфото

Отваряйте си очите на четири, когато става въпрос за българите, дори и за телевизионно шоу.

Това пише в гръмко заглавие близкият до македонското правителство скопски всекидневник "Вечер".

Вестникът обвинява собственика на телевизия А1 (един от най-популярните канали в западната ни съседка, който е с национално покритие) Велия Рамковски, че излъчва българска пропаганда.

Поводът за нападките: А1 излъчи епизод от кастингите на Music Idol 3 в македонската столица, който българските зрители видяха миналата седмица.

В епизода беше показано участието на 15-годишната Мартина Кликовац, която е дъщеря на черногорец и българка от Велико Търново.

„Вечер“ преразказва този момент от кастинга по следния начин: черногорец и българка, които повече от 19 години живеят и работят в Македония, публично отрекоха съществуването на македонския народ. Частната телевизия А1 позволи дуетът Лили и Меланж публично да обявят, че македонският и българският език са едно и също и че македонците и българите са един народ в две държави. Преди участието на дъщеря й пред журито Лили каза, че е нямала проблеми с езика, защото тъй или иначе той бил еднакъв с българския. Нейният съпруг – черногорец, по-голям българин и от Тодор Живков, само потвърди тезата на жена си, че македонците и българите са един народ в две държави.

Dnes.bg припомня, че главният редактор на скопския всекидневник "Вечер" Драган Павлович Латас има сръбски паспорт.

Латас е и шеф в телевизия "Сител" - канал, който също като А1 има национално покритие в Македония.

Това не е първият път, в който на страниците на "Вечер" се публикуват остри материали срещу собственика на телевизия А1 Велия Рамковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
88, прав си! Балканите са изключително място и ако всички държави се обединят, народите да спрат да се мразят и да работят заедно, това място ще процъфтява. Но някои хора не искат да го разберат. А и политиците ни са продажни и едва ли някай ще подкрепи една идея за Бълкански съюз. А само така ще има мир на тази територия.
90
0
 
0
 
! Отговори
azz преди 15 години
Nomer 89 nedei obigdai Surbite ,kakvoto bilo bilo!Makar i vsi4ko te sa mi bratq Bog da gi pazi ot du6mani!
89
0
 
0
 
! Отговори
Comment преди 15 години
Най-после вонята на сърбоманите се изля в Скопскиот вестник "Вечер"! Е как се забавиха досега тези сръбски мекерета! Иначе очаквано.
88
0
 
0
 
! Отговори
Balkanec преди 15 години
Плюйте ,братя, плюйте комшиите. Това е и основния замисъл- да сме разделени, да се насажда омраза. Нищо хубаво на тоя свят не произлиза от нея. Но ние сме си роби. Винаги сме били и такива ще си остане. Най- големия страх на великите сили е тези балкански нации да се обединят. Е няма как да стане през вековете добре са ни промили мозъците. Дами и господа- вие сте просто едни смешници на конци.
87
0
 
0
 
! Отговори
P_boy преди 15 години
67,77 - Браво! Пределно ни е ясно на нас, учили сме история и всички Българи го знаем това... Не се връзвай на нагли сърбизирани "макета". И не е Бугария смешници, а Бългрария - корена на думата не идва от "Буг", а от "Бълг" тъпети такива...
86
0
 
0
 
! Отговори
VASILIS QNIS...GERMA преди 15 години
moderatore ....slojil li si kasa pola....ela da ti biq edin.....
85
0
 
0
 
! Отговори
kano преди 15 години
da zivee mezdunarodnoto polozenie !!!!!!!
84
0
 
0
 
! Отговори
Браво! преди 15 години
67, 77 да Браво
83
0
 
0
 
! Отговори
Lerinski преди 15 години
Гоце Делчев в писмо да Н.Малешевски :"Що да се прави като сите сме си българи"
82
0
 
0
 
! Отговори
Македонец преди 15 години
Ето какво пише за освободителната война от 1912 година Антон Попов, най-добрият приятелят на Вапцаров, в своя репортаж Пътни бележки и размишления: Ето ни в село Бараково. Тук е била старата граница с Турция. Оттук на юг е македонската земя. До 1912 година оттук е минавал пътят за Македония цяла под турска власт, но и цяла в своята борба, цяла в своя живот, цяла за своите идеали, за своите надежди, цяла и неразделна в сбъдването на своя идеал свободна и независима; цяла и неподелена за своето бъдеще, с много енергия за борба, с много самоувереност в своята борба.А ето, дойде коварната 1912 година. Коварна със своите планове за подялба на едно неделимо цяло, цинична със своите планове за се търгува с една земя, която не беше ничия земя и която докара до отчаяние и безсилие търгуващите от невъзможността на който и да е от тях да докаже своите права на собственост. ... Защото това не е ничия земя, а просто наша македонска зема, наша бащина земя, земя на рибарите край Егея, на селяните, на ратаите, на работниците, на еснафите, на прокудените ни братя по света, на всички македонски хора; защото това е нашата македонска земя, тъй както е наша кръвта, която блика в жилите ни, тъй както е наша кръв и плът идеалът да я видим свободна...
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Офф! Пак ли тия макета, бе? Тия хора работа нята ли си? Само с глупости се занимават! Сега пък Muzil Idol им е проблемът! Като толкова държат да са независими и т.н. що всяка година хиляди от тях се опитват да доказват, че бабите им са били българки само и само да се докопат до български документи за самоличност? Нали са велика нация, що им трябват български документи, с които да пътуват по света. Да си стоят в Скпие и да се плацикат в Охридското езеро вместо да ръшнат из Европа! И без това вече всички си правят гаргара с тях, ама те милите май дори не се усещат.
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво е това и за какво иде реч? Някой ще обесни ли някаква политическа пропаганда ли сте забъркали или що...И да обеснявате нито знам нито ми дреме квото ще да е но да си го ползвате с здраве :D :D :D
79
0
 
0
 
! Отговори
BG Selenin преди 15 години
Бе аре ги манете тея! Кефим се че има и по-зле от БъГъ селените. Тея никога нема да ги надминеме. Да са си там друга нация и да не ги пускат много да ходат нагоре-надолу да си седат у центъро на свето и така...
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Баба Ванга - Вангелия Гущерова, родена в Струмица и изселена в Петрич, го каза ясно: Един народ, иста крв - две държави. Еден ден Македония пак ке биде в България.....
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много писане, много нещо. 1. Не само Воеводина, а и Западните покрайнини, както и Ниш и Пирот трябва да се отделят. Само в 300.000 Ниш, вторият по големина град в Сърбия има 60.000 българи!!! Само в този град има 15.000 абонамента за местния български вестник 'Братство.'Не забравяйте това!!2. Неграмотният 'Турк', който е писал не е виждал нито един българин от Татарстан или Чувашия. Та да му кажа - всички те пишат на българска азбука. Всички те казват, че са българи. Единствените, които не признават българския си корен и предпочитат да са мюсюлмани - тюрки, са училите в турски ислямски радикални училища. И последно - волжките българи НЕ МРАЗЯТ славяните и не казват, че сме се смесили. Това са кухи турски теории - волжките българи винаги са били на страната на Русия срещу Турция (и това ви яде) и дори са изпращали войници за освобождението на БЪлгария през 1877-78.3. До двамата глупи (глупави) 'македонци', коментирали тук - първо, няма как 'бугарите' да си ходят в Азия. Татарстан, Фанагория и Чувашия са в Европа - явно учите само сръбска география, според която Сърбия е на Адриатическо море - да, ама не, вече го няма и Косово. А до другия ***, който казва, че македония и турция са приятели и братя - кой ви освободи през 1912 точно от турция бе неписмени? това ли е благодарността на вардарци?
76
0
 
0
 
! Отговори
kostov преди 15 години
Македонците ги тегли към Европа,не към България.Костов пак е виновен,премахна визите и стабилизира лева.
75
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Сръбските пропагандатори ги обхваща ужас, че губят контрол над Македония. Години наред промиваха мозъци и сега не е лесно да гледаш как "труда" ти отива на вятъра. Нормален завършек на нещо изкуствено. Все повече македонци ги тегли към България. Определят се като българи. И така трябва да е - един народ да се събере отново. Нека да живеят в границите на Македония, но да знаят кои са корените им.
74
0
 
0
 
! Отговори
филипопол(пловдив) преди 15 години
И Александър македонски ли е българин?Одисей от Итака може би е български земеделски инструктор(оди сей ,и така сей).
73
0
 
0
 
! Отговори
makedonci преди 15 години
chudq se sled kato tolkova se obijdat zashto makedoncite idvat da uchat v BG i me uchudva sushto tova zashto tolkova iskat da si vzemat Bulgarsko grajdanstvo na li sa Makedonci zashto im e da stavat Bulgari tozi narood ne bi trqbvalo da se naricha Bulgarski....a puk az se mnogo izdraznih na jurito na predavaneto kolko tolerantni bqha s tqh "Makedoncite" mili i lubezni ,a s nahite momcheta i momicheta se durjat arugantno i nadmeno nqkoi ot tqh stavat obekt na podigravki...tazi chalga pevica dali si spomnq kak izglejdashe ::::))))
72
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 15 години
Неразбирате ли че тук става въпрос за сърбин, който има частни интереси в конкурентна телевизия?! Какво повече има да говорим?